Forumul Suedia.se

Members Login
Post Info TOPIC: Buna tuturor,despre limba suedeza...


Membru nou

Status: Offline
Posts: 2
Date:
RE: Buna tuturor,despre limba suedeza...
Permalink  
 


Cel mai bine e sa urmati cursurile SFI.Sunt gratuite si foarte eficiente.__________________
sphinxu


Membru

Status: Offline
Posts: 17
Date:
Permalink  
 

Garboava,

petrasflorin i-a dat ca posibila sursa piratebay pentru faptul ca n-ar fi dat jos materialul fiind in Suedia, ci in Romania. Unde ...hai sa zicem ca legile sunt mai permisive :) .

Plus de asta, petrasflorin este doar student aici si s-ar putea sa nu cunoasca legile locale foarte bine.

Oricum, subscriu la parerea ta de a folosi de pe net numai materiale platite. E cel mai corect asa.__________________

 

 

 

Al Dvs., GustafMembru

Status: Offline
Posts: 8
Date:
Permalink  
 

Cel mai prost sfat e sa trimiti pe cineva sa downloadeze material pirat cand in Suedia se pedepseste downloadul de material pirat. Nu e ca il prinde azi- maine , dar legea se aplica pentru toata lumea . Citeste despre IPRED . Eventual poti sa ii spui despre riscul de a downloada material pirat .__________________


Membru nou

Status: Offline
Posts: 2
Date:
Permalink  
 

Va multumesc tuturor pentru indrumari,sunteti tare de treaba, daca mai am ceva nelamuriri pot sa va mai deranjez?.O zi buna va doresc.

__________________


Membru veteran

Status: Offline
Posts: 85
Date:
Permalink  
 

http://www.sprakradet.se/startsida Institutet för språk och folkminnen

Språkrådet ger råd i språkfrågor och följer
språkens utveckling i Sverige.

Uita-te cu atentie la NYORD
De acolo poti sa alegi: Månadens nyord. Nyordlistor,Inskickade ord
ps: daca apesi pe simbolul cu urechea poti auzi pronuntia cuvintului.__________________


Membru

Status: Offline
Posts: 13
Date:
Permalink  
 

Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da e intra pe site-ul (suedez de altfel) thepiratebay.org - daca nu sti cum sa procedezi cu torrent-urile roaga un prieten sau un apropiat sa te ajute - e simplu.

De acolo, iei un program numit "Rosetta Stone" - e mare are 27GB dar daca iei doar ce ai nevoie (Suedeza 1,2,3) atunci are doar 2 GB si ceva.

E cel mai bun program - nu vorbeste cu tine in nicio alta limba decat Suedeza si te invata Suedeza prin imagini - adica prezinta imaginea si zice (da, zice nu scrie) ce reprezinta. Te face sa te gandesti la respectiva imagine si devine progresiv mai greu, se bazeaza si pe faptul ca revine in fiecare lectie cu elemente din lectia anterioara si le combina incat sa pricepi tot mai mult. Deasemenea te forteaza sa vorbesti, foloseste voice recognition si daca nu vorbesti cum trebuie nu treci mai departe - e destul de precis.

 

Ala e sfatul principal:

Alte sfaturi intra aici si uita-te la ce am scris eu despre limba Suedeza http://www.activeboard.com/forum.spark?aBID=87412&topicID=42466079&p=3

Ah si dupa vreo 2 luni de Suedeza, nu uita de site-ul asta: 8sidor.se - e un site menit celor ce au deficiente sa citeasca (Suedezi) deci e foarte bun pentru cineva care invata - plus ca are functie de rostire a textului (doar il selectezi si dai drumu la click si apare o pictograma audio, apesi pe ea si asculti).

 -- Edited by petrasflorin on Monday 25th of April 2011 05:41:33 PM

__________________


Membru

Status: Offline
Posts: 17
Date:
Permalink  
 

Buna!

Foarte bune linkurile date de Lucian, dar din pacate pentru tine unele dintre ele sunt numai in suedeza si, ca om fara niciun contact anterior cu aceasta limba, trebuie sa le descurci asa cum sunt.

Ca informatie generala despre limba suedeza iti dau un citat de la un profesor de "Suedeza pentru nou-veniti": "Limba suedeza contine 30% cuvinte cu originea anglo-saxona, 30% cuvinte cu originea germanica si 40% cuvinte internationale".

Succes in invatare si in proiectele de viitor!__________________

 

 

 

Al Dvs., GustafMembru veteran

Status: Offline
Posts: 66
Date:
Permalink  
 

Salut sophi....bine ai venit pe forum.Pentru inceput , depunerea actelor..etc ,te poti rezolva cu engleza fara nici o problema.Dupa ce intri in posesia numarului personal poti merge aici la cursuri gratuite de suedeza SFI .Uite niste siteuri pt a invata din timp :http://www.digitalasparet.se/ , http://lexikon.nada.kth.se/lexin/ , http://www.malett.se/laromedel/malett/ , http://lexin.nada.kth.se/lang/bildteman/ .Primul cred ca este mai bun din cite stiu.Sper sa te ajute.

__________________
lucian


Membru nou

Status: Offline
Posts: 2
Date:
Permalink  
 

   Buna tuturor si felicitari voua celor care a-ti reusit! Sunt si eu noua pe acest forum si  impreuna cu familia dorim sa plecam in Suedia.Deocamdata stringem informatii cat de multe posibil,am inteles ca nu este usor dar nici imposibil,ca trebuie sa cunoastem limba suedeza ca sa ne putem descurca cat mai bine posibil si de aceea as dori,daca gasiti putin timp ,sa ma indrumati in acest sens spre un link un site sau ce considerati voi ca este mai oportun pentru studierea limbii suedeze.In speranta ca ne puteti indruma va multumesc anticipat.__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard